spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σμαρώ Βεζυρογιάννη | Χρήματα και υγιείς σχέσεις

Δημοσιεύτηκε:

Η μεγάλη ανασφάλεια που βιώνουν οι άνθρωποι σε αυτήν την εποχή, προκαλεί εξάρτηση από τα υλικά αγαθά.  Η τάση για απόκτηση χρήματος ηρεμεί τον φόβο για επιβίωση.
Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της οικονομικής ανάπτυξης, τόσο πιο αναίσθητοι γινόμαστε στη συναισθηματική μας πραγματικότητα. Φαινόμενα εργασιακής κακοποίησης παρατηρούνται μέσα στους εργασιακούς χώρους. Η αποκοπή των συναισθημάτων τόσο προς τον εαυτό όσο και προς τους άλλους δημιουργεί ισχυρά τραύματα. Δεν νιώθουμε πλέον τι συμβαίνει στο σώμα και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να δράσουμε με τρόπους που προωθούν την αυτοσυντήρηση.

Κάντε δωρεάν εγγραφή και συνεχίστε το άρθρο 

This Content Is Only For Subscribers

Please subscribe to unlock this content. Enter your email to get access.
Your email address is 100% safe from spam!


Η διαρκής ανταγωνιστική συμπεριφορά καταστρέφει τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας. Έχουμε ξεχάσει ποιος είναι ο εαυτός, ποιες οι αληθινές ανάγκες και για ποιο λόγο δουλεύουμε. Τα οικονομικά πλάνα εστιάζουν στους αριθμούς και ξεχνούν ότι το ζητούμενο είναι η ευημερία όλων των εμπλεκομένων στο σχεδιασμένο πλάνο.
Η φυσιολογία του στρες εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων φθείρει το σώμα. Η διαρκής υπερδιέγερση των νεύρων με συμπεριφορές που αυξάνουν την ντοπαμίνη οδηγεί στον θάνατο τους.Το σώμα έχει το δικό τους επενδυτικό πλάνο και πρέπει να εισακουστεί σε κάθε μεγαλόπνοο σχέδιο.
Προβληματισμοί και ερωτήματα πρέπει να απαντώνται κατά την κατάστρωση σχεδίων όπως το ποιος θα είμαι όταν πετύχω, τι είδους άνθρωπος θα γίνω, αν θα είμαι υγιής, αν θα έχω σχέσεις αμοιβαίας σύνδεσης, αν η αξιοπρέπεια μου θα είναι όπως μου αξίζει, αν θα είμαι έμπνευση για τα παιδιά μου ή παράδειγμα προς αποφυγήν. 
Υπάρχουν κανόνες μη αντιληπτοί στην απόκτηση χρήματος. 
 Άλλο η υπέρμετρη απόκτηση χρήματος και άλλο η διατήρηση του υπάρχοντος και η σταδιακή αύξηση του. Τα χρήματα δίνουν ενέργεια στα σώματα αλλά και οι σχέσεις αμοιβαίας αγάπης και ανάληψης ευθύνης μεταξύ των ανθρώπων κάνουν το ίδιο. 


Η απόκτηση χρήματος σε αρμονική σχέση με την προσφορά παράγει εκείνη την βιοχημεία που χρειάζεται το σώμα για να αναπτυχθεί. Η στρατηγική “κερδίζω κερδίζεις” θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης και σύνδεσης των ομάδων και να θυμόμαστε ότι η κερδοφορία στις εταιρείες δημιουργείται από το άθροισμα των ικανοτήτων των μελών τους. Να διεκδικούμε να κερδίζουμε με την αποδοχή και την κατανόηση του δικαιώματος του κέρδους που δικαιούνται οι ομάδες που συνδεόμαστε, είτε είναι συνεργάτες είτε υφιστάμενοι.
Να θυμόμαστε επίσης ότι η καθημερινή αποφόρτιση του σώματος με σωματικές τεχνικές (πχ αναπνοές, συμβουλευτική, ψυχοθεραπεία, εκδρομές στη φύση, άσκηση, διατροφή) είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής και τη μακροημέρευση.
Η Οικονομική Ευφυΐα στηρίζει τους καλλιεργημένους πλούσιους να γίνουν έμπνευση και να αλλάξουν τον κόσμο με τρόπο ζωής τους, τα χρήματα τους και την δημιουργία των Οραμάτων που θα αλλάξουν τον κόσμο… 

Πρόσφατα Άρθρα