spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Οι 10 λόγοι γιατί θα λατρέψετε την Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε:

Σχεδόν σε όλες τις πόλεις του κόσμου υπάρχει στο κέντρο τους μια ή δύο κεντρικές αγορές τροφίμων. Τέτοιες αγορές δεν θα μπορούσε να λείπουν από την κοσμοπολίτισσα Θεσσαλονίκη στην οποία απ’ τα παλιά τα χρόνια συνυπήρχαν δυο κεντρικές αγορές, η Μοδιάνο που ήταν η κλειστή αγορά και το Καπάνι που ήταν η ανοιχτή.

Η Αγορά Μοδιάνο άνοιξε το 1930 και για σχεδόν εκατό χρόνια ήταν το σύμβολο του εμπορίου και της εκλεκτής αγοράς. Εδώ υπήρχαν κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αποικιακά και μπαχαρικά. Έτσι την γνώριζαν και την θυμούνται οι παλιοί Θεσσαλονικείς που συνήθιζαν να κάνουν τις καθημερινές τους αγορές σε αυτήν. Με την αποκέντρωση που κορυφώθηκε προς τα τέλη των 90′ και με την φυγή των ‘αστών’ από το ιστορικό κέντρο προς περιφερειακές περιοχές, η αγορά σταδιακά έχασε την αίγλη και τη δύναμη της. Μάλιστα η Αγορά Μοδιάνο έφτασε σε σημείο απόλυτου ‘ναδίρ’ και αναπόφευκτα της απόλυτης αδιαφορίας του κοινού, από την οποία προήλθε το 2017 και το μοιραίο κλείσιμο της.

Αυτή ή “μοίρα” της αγοράς “σύμβολο” της πόλης άλλαξε με την πρωτοβουλία του ομίλου Fais που την αγορά κυριολεκτικά αναγέννησε από τα συντρίμμια της και την μετέτρεψε σε έναν από τους μεγαλύτερους πόλους έλξης της Θεσσαλονίκης. Επισκεφτήκαμε την νέα Αγορά Μοδιάνο που άνοιξε το Δεκέμβριο του 2022 και καταγράψαμε τους 10 πιο σημαντικούς λόγους που θα σας κάνει να λατρέψετε την αναγεννημένη αγορά. Σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω.

(Κάντε δωρεάν εγγραφή και διαβάστε περισσότερα)

Αυτό το περιεχόμενο είναι μόνο για συνδρομητές

Εισαγάγετε το email σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο.
Είστε 100% ασφαλής από ανεπιθύμητα μηνύματα!

Οι δέκα λόγοι που κατέγραψε η BIZ STORIES όταν επισκέφτηκε την νέα Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη είναι:

1) Όλα είναι κάτω από μια στέγη

Είναι πραγματικά μοναδική εμπειρία και ευκολία, να μπορείς να βρίσκεις τόσα πολλά είδη, τόσες πολλές γευστικές επιλογές κάτω από μια στέγη. Εκλεκτά Ελληνικά brands, εκλεκτά street food, τρόφιμα όπως κρέατα, τυροκομικά, είδη άρτου, delicatessen, ξηροί καρποί και πολλά ακόμη που θα δούμε στη συνέχεια. Σχεδόν όσα χρειάζεται ένα νοικοκυριό και με το παραπάνω.

2) Δεν επηρεαζόμαστε από καιρικές συνθήκες

Βρέχει, έχει κρύο ή καύσωνα; Κανένα πρόβλημα για όσους επισκέπτονται την Κεντρική αγορά. Απολαμβάνουμε με την ησυχία μας τις αγορές, τα φαγητά ή καφέ χωρίς ο καιρός να μας επηρεάζει και να χαλάει τη διάθεση μας. Μοναδικό και υπέροχο ταυτόχρονα.

3) Γευστικές εμπειρίες που δεν τις βρίσκεις πουθενά αλλού

Κάνοντας βόλτα στην αγορά ανακαλύπτεις τόσα ωραία πράγματα που θες να δοκιμάσεις και σίγουρα θα θέλεις να έρθεις ξανά και ξανά για να τα απολαύσεις. Τα 70 καταστήματα που σχηματίζουν την αγορά δημιουργούν μια παλέτα γεύσεων που συνυπάρχουν με απόλυτη αρμονία.

4) Κορυφαία Ελληνικά brands τροφίμων μαζί με νέες προτάσεις

Όλοι ξέρετε τα αυγά Τσακίρη, τις σαλάτες Φρεσκούλης, τους τόνους Τράτα και την Φέτα Αρβανίτη. Τώρα μπορείτε να διαλέξετε από όλη τη γκάμα τα προϊόντα τους. Να δοκιμάσετε τα “limited edition” προϊόντα και street food που ετοιμάζουν σε λίγα λεπτά. Κρουασάν με τόνο Trata και κολοκύθα, μπέργκερ με αυγό Τσακίρη και πολλά ακόμη.

5) Κορυφαία ‘Θεσσαλονικιώτικα’ brands και καταστήματα

Εδώ θα βρείτε τα πιο “iconic” σήματα και καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Εν Καρπώ, Ergon, Falafel Middle East, ΓΡΝ και πολλά ακόμη που αξίζει να εξερευνήσετε.

6) Ιδανικό σημείο συνάντησης

Η ανακαινισμένη αγορά έχει στον πάνω όροφο ελεύθερο χώρο με τραπεζάκια και καρέκλες όπου μπορείτε να κάνετε ένα break ή τις συναντήσεις σας. Με αγαπημένα πρόσωπα, φίλους ή ακόμη και επαγγελματικές συναντήσεις. Παντού είναι καθαρά, ήσυχα και με υπέροχη αίσθηση ανανέωσης.

7) Ευκολία πρόσβασης

Παίρνετε την αστική συγκοινωνία και δύο μόλις λεπτά από την Εγνατία και άλλα τόσα από την Τσιμισκή φτάνετε στον ‘βασίλειο των γεύσεων΄. Επίσης σειρά από πάρκινγκ βρίσκονται σε κοντινή απόσταση για όσους προτιμούν το δικό τους μεταφορικό μέσο.

8) Κάτι πολύ “τυπικό” Θεσσαλονικιώτικο

Καθώς η Μοδιάνο έχει γράψει την δική της ιστορία, όταν έρθει κάποιος από το εξωτερικό ή από ένα άλλο μέρος της Ελλάδας, σίγουρα θα θέλει να επισκεφτεί ένα μέρος που είναι 100% Θεσσαλονικιώτικο. Η Αγορά Μοδιάνο είναι σίγουρα ένα τέτοιο σημείο που να περάσετε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας.

9) Πρόσβαση από και προς τα περισσότερα “αξιοθέατα” της πόλης

Ολοκληρώσατε την γευστική επίσκεψη στην ‘Αγορά’; Υπάρχουν σε πολύ κοντινή απόσταση πολλοί θεαματικοί προορισμοί και αξιοθέατα όπως θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία. Με τα πόδια φτάνετε σε λίγα λεπτά στην Αριστοτέλους για ένα καφέ ή στην Τσιμισκή για shopping.

10) Συνδυάζει την μοναδική εμπειρία των αγορών και της γευστικής απόλαυσης

Το τελευταίο, αλλά ίσως και το πιο σημαντικό είναι ότι η νέα Αγορά Μοδιάνο συνδυάζει με τον πιο αρμονικό τρόπο την παράδοση της αυθεντικής σκεπαστής αγοράς με τα ψώνια για το σπίτι και την αναψυχή με πολλές επιλογές, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε πολλές μετακινήσεις.

Πρόσφατα Άρθρα