Το παστίτσιο είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, με ρίζες που φτάνουν μέχρι τη Μικρά Ασία και επηρεασμούς από την ιταλική παράδοση.
Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pasticcio, που σημαίνει “ανακάτεμα” ή “πίτα”. Στην Ελλάδα εξελίχθηκε σε ένα πιάτο-σύμβολο της οικογενειακής θαλπωρής, με στρώσεις από μακαρόνια, πλούσια σάλτσα κιμά και αφράτη μπεσαμέλ. Είναι το απόλυτο κυριακάτικο φαγητό, γεμάτο γεύση και αναμνήσεις.
Εδώ σας έχουμε μια λαχταριστή συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο που θα ενθουσιάσει τα αγαπημένα σας πρόσωπα!