Η 11ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει τις πύλες της στο κοινό το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διεξάγεται στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας.
- Παραγωγοί και εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα
Περισσότεροι από 300 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα, που αναδεικνύουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας και προσφέρουν αυθεντικές γεύσεις υψηλής ποιότητας στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ. - Συναντήσεις επαγγελματιών B2B
Αγοραστές από την ελληνική και τη διεθνή αγορά τροφίμων και ποτών θα βρίσκονται στην έκθεση, δίνοντας τη δυνατότητα για προσωπικές συναντήσεις με τους εκθέτες και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών. Οι επαγγελματίες μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους εδώ - Γαστρονομικές επιδείξεις
Καταξιωμένοι σεφ θα μοιραστούν τα μυστικά τους και θα παρουσιάσουν μοναδικές συνταγές, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα προϊόντα της έκθεσης στην ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα». - Σεμινάρια και Workshops
Εξειδικευμένα σεμινάρια θα καλύψουν θέματα όπως οι νέες τάσεις στη διατροφή, η βιώσιμη παραγωγή και η καινοτομία στα τρόφιμα, τα οποία θα παρουσιαστούν στο «Food Expert Stories». - Γευσιγνωσίες
Ειδικοί του ελαιολάδου και της οινοποίησης θα ενημερώσουν το κοινό για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του έξτρα παρθένου ελαιολάδου και του κρασιού στις ενότητες «Olive Oil Bar» και «Wine Walk». - Βραβεύσεις Προϊόντων
Κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διακεκριμένους Έλληνες chef με βραβεία Michelin, εξειδικευμένους sommelier, F&B managers και δημιουργούς οπτικής επικοινωνίας, θα αξιολογήσει εκλεκτά προϊόντα σε διάφορες κατηγορίες τροφίμων και θα απονείμει τα βραβεία AFFA 2025 (Athens Fine Food Awards). - Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής
Με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, αλλά και εξέχουσες παρουσίες από την Κίνα και την Αμερική, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, σε συνεργασία με την RM International, διοργανώνουν τον «3ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής (Mediterranean Chef Competition)»